header banner
Default

Savaşa Yardımcı Olmak İçin Askerler Tarafından Yapılan ve Günlük Hayatımıza Giren 15 Fikir


Haberler

Savaşa Yardımcı Olsun Diye Askerler Tarafından İcat Edildikten Sonra Günlük Hayatımıza Girmiş Olan 15 Buluş

Gülbeyaz

Günlük hayatta kullandığımız bazı eşyaların ilk başta askeri amaçlarla kullanılmak üzere tasarlandığını biliyor muydunuz? Gps gibi icatların askeri kökenleri olması muhtemelen sizi şaşırtmaz ancak toz peynirden dondurulmuş meyve suyuna hepimizin sürekli kullandığı ya da en azından rastladığı ürünler gibi listede birçok ilginç şey mevcut. Gelin birlikte aslında savaş sürecinde hayatı askerler için kolaylaştırmak adına icat edilmiş birkaç buluşa bakalım...

Kaynak: https://www.mentalfloss.com/posts/mil...

15. Sineksavar

VIDEO: İnsanlık TARİHİNİ Değiştiren 15 İCAT‼️
İbrahim ile İspanyolca Öğreniyorum

15. Sineksavar

1940'lı yıllarda sineklerden çok bulanan askerler sineklerin başını döndüren bir ilaç buldular. Bu ilacı iki saatte bir tekrar sıkmaları gerekiyordu. 1957'de ise geliştirilerek piyasaya sürüldü.

14. Oyun hamuru

VIDEO: #evdekal #mucitol ŞOKK ŞOKK MUCİTLER BUNUDA YAPTI. #aile #çocuk #icat #mucit #corona
Gölcük yapı izolasyon

14. Oyun hamuru

Stresi önlemek amacıyla savaş zamanında kısıtlı imkanlarla bulunan oyun hamuru satışa sunulduğu ilk üç günde mucidi James Wright'a milyonlar kazandırdı. Kağıt gibi maddelere ulaşım o zamanda kısıtlıydı.

13. Stres yayı

VIDEO: Yakında Herkesin Kullanacağı Geleceğin İcatları
duymadım DEME!

13. Stres yayı

Yine oyun hamurunun mucidi olan James Wright bir gün yere kablo düşürdüğünde esnek ve oynanabilir kablolara benzeyen bu stres yaylarını icat etti. Estetik görüntüsü ve ahenkli hareketleri onu mest etmişti. 

İlginç bir şekilde stres yayları Vietnam Savaşında radyo sinyallerini daha iyi almak için kullanıldı.

12. Toz peynir

VIDEO: Kendi Buluşlarıyla Ölen 4 Mucit !🚀 #bilim #mucit #icatlar #buluş #keşfetmek #bilgi #ilginçbilgiler
Buğra Alaca

12. Toz peynir

Bilim insanları peyniri daha uzun süre nasıl muhafaza edebileceklerini araştırıyordu. 2. Dünya Savaşı sıralarında askerler peynir yemek istedikleri için onu eritip içine tuz ve başka maddeler de ekleyince daha uzun dayandığını buldular. Sonraları cips paketlerinin ve diğer hazır gıdaların içine girmeyi de başardı.

11. Donmuş meyve suyu konsantresi

VIDEO: ''SPİRİTÜEL'' Gücünüzü Kullanarak Akıl Almaz İşler BAŞARMANIN Yolu 💥Kişisel Gelişim - Sesli Kitap
PANDORA MEDYA | naringl

11. Donmuş meyve suyu konsantresi

Donmuş meyve suyunun kullanım ihtiyacı savaştaki askerlerin C vitaminine ihtiyacı olmasıyla ortaya çıktı. Özellikle portakal suyu. C vitamini için takviye besinler o dönemde o kadar yaygın olmadığından çareyi taze meyvelerin sularını dondurup tüketmekte buldular. 

Bu icadın daha sonra dondurma gibi çubuklarla üretilip yaygınca tüketileceğinden habersizlerdi.

10. Japon yapıştırıcısı

VIDEO: İmkansızlık onu mucit yaptı! TÜBİTAK Başkanı Mandal, arayıp destek sözü verdi
Demirören Haber Ajansı

10. Japon yapıştırıcısı

Japon yapıştırıcısını yanlışlıkla kırdığınız birçok şey için kullanıyor olabilirsiniz. Yapıştırıcının kendisi de aslında yanlışlıkla bulundu. 2. Dünya Savaşı sırasında kimyagerler düşmanların fark edemeyeceği şeffaf bir plastik üretilmeye çalışıyordu. Sıcak madde eritildiğinde yüksek bir tutucu gücü olduğu fark edildi.

9. Kalem iğneler

VIDEO: Yakın Zamanda Tüm Dünyayı Değiştirecek 10 Çılgın Teknoloji
Aklınızda Bulunsun

9. Kalem iğneler

Kullanılan ilaçları muhafaza etmek askerler için hem çok yer kapladığından hem de iğneye enjekte etmekle uğraşmaktan dolayı zordu. İçinde oldukça fazla ürün bulundurabilen ve şırınga ile uğraştırmayı gerektirmediğinden bir kalemin içine ilaç boşaltıyor gibi kalem formunda iğneler icat ettiler. Günümüzde en çok insülin için kullanılan bu iğneler oldukça kullanım kolaylığı sağladı.

8. Pas sökücü

VIDEO: Günümüzde Bile Açıklanamayan Antik Teknolojiler
Aklınızda Bulunsun

8. Pas sökücü

1950'li yıllarda pas kullanılan silahların ya da roket sanayisindeki araç gereçlerin çalışmamasına neden olduğu için büyük bir sorun haline gelmişti. Böylelikle pas sökücü bulundu.

7. Koli bandı

VIDEO: Her Erkeğin Hayran Kalacağı Havalı Aletler
Aklınızda Bulunsun

7. Koli bandı

1943 yılında askeriyeye ekipman sağlayan bir fabrikada çalışan biri kolilerdeki patlayıcıların çok tehlikeli olduğunu düşünerek açılmaması için koli bandını icat etti. Bundan önce kolilerin ağzı kağıtla kapatılır ve üzerine mum eritilerek açılmaması sağlanırdı. Elbette mum koli bandı gibi sağlam değildi.

6. Postal ayakkabılar

VIDEO: Son 10 Yılın En Havalı 10 Konsept Arabası
Aklınızda Bulunsun

6. Postal ayakkabılar

Özelikle son zamanlarda moda haline gelen postallar, yine 2. Dünya Savaşı sırasında askerlerin ayaklarının daha az yaralanması için özel olarak tasarlandı. İlk olarak da Nazi Almanyası tarafından kullanılmıştı.

5. Gps

VIDEO: AĞZINIZI AÇIK BIRAKACAK İLERİ SEVİYE İCATLAR
Aklınızda Bulunsun

5. Gps

1960'lı yıllarda  ABD Hava Kuvvetleri konum hesaplamaya bir nebze imkan veren bir radyo sistemi üzerinde çalışıyordu. Sinyal göndermekte biraz sıkıntı olsa da çalışma güzel sonuç vermişti. 1978'de yıllarca süren çalışmaların ardından sonunda navigasyon resmi olarak ilk uydunun ateşlenmesiyle hayatımıza girdi.

4. Tıraş makinesi

VIDEO: 100 yıl sonra dünya! 2122 yılına yolculuk
Holosen

4. Tıraş makinesi

Tıraş makinesi ise emekli bir asker tarafından icat edildi. Elektrikle çalışan bir ustura düzeneği geliştirmişti. Bu daha sonraları sarjlı tıraş makineleri üreten markalara büyük ilham kaynağı oldu.

3. Hava aracı kullananlar için güneş gözlüğü

VIDEO: Geleceğe Ait Teknoloji Harikası 10 ARAÇ
Aklınızda Bulunsun

3. Hava aracı kullananlar için güneş gözlüğü

1929'da ABD Ordusu Hava Kuvvetleri gökyüzünün yoğun mavi ve beyaz tonlarının pilotların dikkatini dağıtmasına bir çare arıyordu. Bir albay, New York merkezli bir tıbbi ekipman üreticisi olan Bausch & Lomb ile birlikte çalışarak hava aracı pilotlarına özel bir güneş gözlüğü geliştirdi. Bu gözlükler fazla ışığı bloke ederek daha net bir görüş sağlıyor.

2. P-38 tipi Konserve açacağı

VIDEO: Çocuklar Tarafından İcat Edildiğini BİLMEDİĞİNİZ 6 Şey
Yoksa Duymadın Mı?

2. P-38 tipi Konserve açacağı

Bu konserve açacağı ilk bulunduğunda sivri bir bıçağa benziyordu. Kazaların önlenilmesi açısından daha sonraları tasarımı geliştirilse de diğerlerinden birazcık farklıydı. 

1942'de piyasaya sürüldü ve Amerika Birleşik Devletler tarafından askeri erzaklar ile birlikte veriliyordu. 2020 itibariyle halen üretimde ve dünya çapında satılmaktadır.

1. Denizaltı

VIDEO: Gören Herkesin Sahip Olmak İstediği İnanılmaz İcatlar
duymadım DEME!

1. Denizaltı

Denizaltı ilk olarak Amerikan Devrimi sırasındaki deniz savaşında saldırı silahı olarak kullanıldı. Sonraları Yale Üniversitesi'nde bir öğrenci olan David Bushnell tarafından icat edilen tek kişilik bir denizaltı ise tahtadan yapılmıştı.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

VIDEO: Her Gün Kullandığımız 45 Şeyin Bilmediğimiz Özellikleri
OLUMLU BAK

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Sources


Article information

Author: Stephen Santos

Last Updated: 1702054562

Views: 1151

Rating: 4 / 5 (120 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Stephen Santos

Birthday: 1932-11-07

Address: 209 Christopher Club Suite 321, Christophermouth, AK 90896

Phone: +4718375366396333

Job: Phlebotomist

Hobby: Cooking, Billiards, Coin Collecting, Aquarium Keeping, Singing, Ice Skating, Lock Picking

Introduction: My name is Stephen Santos, I am a accomplished, capable, exquisite, rare, Open, resolute, strong-willed person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.