header banner
Default

Podkast: Mål, kulturbygging og rabalder i Bremnes – fotballtrener no


Geirmund Brendesæther kom fra toppfotballen og lang spillerkarriere  i Brann til hjembygda og ville vise at det går an å få til noe stort på fotballbanen også med en breddeklubb som Bremnes. Det startet med en opptur, og fortsatte med trøbbel. Hør denne episoden av podkasten Fotballtreneren hvor Arne Møller snakker med Geirmund Brendesæther om det som skjedde da den tidligere toppspilleren ble trener og tenkte stort på et lite sted.

FRA SPILLER TIL TRENER: Geirmund Brendesæther hadde en lang karriere som toppspiller i Brann. Etter mange år i toppfotballen ville han gjøre en innsats i hjembygda si. Ikke bare en innsasts, men han ville vise at det går an å tenke stort på et lite sted. Hør podkasten med historien om hva som skjedde på Bremnes. Foto: NTB.

Etter mange år i toppfotballen ville Geirmund Brendesæter gjøre en innsats i hjembygda si. Ikke bare en innsasts, men han ville vise at det går an å tenke stort på et lite sted. Med trenerkollega Magnar Åland satte de fart på Bremnes, en klubb på Bømlo ut mot havet i vest. Med holdninger, garderobekultur og smart ressursbruk kom resultatene. Opprykk på opprykk. Men med oppturen kom også trøbbelet. Sesongen 2022 endte i et 3. divisjonsrabalder vi knapt har sett maken til på våre breddegrader. Med anmeldelser og politioppstyr kan du her høre hvordan den u(tenom)sportslige kampen mellom trenerparet og bygdetrollet utspilte seg.

PS! Intervjuet ble gjort under trenerturen vår til England oktober/november i 2022. Geirmund har i 2023-sesongen trent 3. divisjonslaget Frøya i Bergen. Og skjebnens ironi: Lørdag 14. oktober vant Frøya 3-1 over nettopp Bremnes og sendte dem med all sannsynlighet ned en divisjon.

For fotballtrenere – av fotballtrenere

VIDEO: Abrahamsen Show med Erik Follestad | Hockey, historier fra turer og Spårtsklubben
Juicy Producy

FOTBALLTRENEREN er podkasten for fotballtrenere – av fotballtrenere. Et selvsagt valg for alle fotballtrenere som ønsker å lære mer om rollen, faget og forhold som er av interesse for trenere på alle nivåer. 
  Gjennom podkasten FOTBALLTRENEREN blir du bedre kjent med en rekke norske og utenlandske trenerprofiler, som deler av sin kompetanse. Podkasten produseres av Norsk Fotballtrenerforening i samarbeid med Norsk Tipping, en av NFTs samarbeidspartnere.

  • Les mer om podkasten FOTBALLTRENEREN

Arne Møller på laget

VIDEO: Ruben Imingen om den store drømmen, skadene og treningskampen i 2007 | Podkast 4-3-3 | Episode 6
FK Bodø Glimt

Det finnes allerede en rekke podkaster om fotball tilgjengelig. Der det snakkes om fotballtrenere og hva trenere gjør, hvordan de tenker og hvordan de opptrer. Ikke like ofte med erfarne fagfolk som deltakere og bidragsytere. Det er dette «vinduet» NFT har lyst til å åpne med sin egen podkast FOTBALLTRENEREN.
Og det var dette som lå bak Teddy Moens sterke engasjement for å starte en podkast i NFTs regi. Konseptet videreføres over noenlunde samme lest, selv uten Teddy, og med Arne Møller som podkastansvarlig.
– Vi vil ta podkasten Fotballtreneren videre i Teddys ånd, lover Møller.
– Vi vil løfte fram stemmene til ekte og autentiske fotballtrenere med solid fartstid og lang bransjeerfaring, sier han videre.  Møller er tidligere Brann-spiller, mangeårig fotballtrener, forfatter, og eier av selskapet SpeakLab sammen med Siri Lill Mannes, og er engasjert av NFT til å presentere podkasten.

Alle podkastene vil være en samtale mellom Arne Møller og en eller flere trenere. Hver episode har en varighet på mellom 30 og 60 minutter. 

Sources


Article information

Author: Rachel Douglas

Last Updated: 1699781643

Views: 1397

Rating: 4.4 / 5 (111 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rachel Douglas

Birthday: 2001-02-08

Address: 92438 Kaitlyn Expressway, Wilsonport, AZ 16599

Phone: +4091480060401191

Job: Actor

Hobby: Sculpting, Skydiving, Tennis, Chess, Orienteering, Hiking, Running

Introduction: My name is Rachel Douglas, I am a accessible, enterprising, persistent, ingenious, Colorful, accomplished, fearless person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.