header banner
Default

Na een antisemitische bestorming van het vliegveld in Machatsjkala stopt Rusland tijdelijk alle vliegtuigen uit Tel Aviv met landen in Machatsjkala


Table of Contents

  Vliegtuigen uit Tel Aviv zullen de komende tijd niet landen in de steden Machatsjkala en Mineralnyje Vody, meldt persbureau Reuters maandag op basis van de Russische luchtvaartautoriteit. In Machatsjkala bestormde een anti-Israëlische meute zondag het internationale vliegveld, op zoek naar de Israëliërs die net waren geland. De mannen droegen Palestijnse vlaggen en zouden antisemitische leuzen hebben geroepen. Twintig mensen raakten gewond, voor zover bekend geen Israëliërs, en zestig mensen zijn gearresteerd.

  Net als Machatsjkala ligt Mineralnyje Vody in de Noordelijke Kaukasus, die bestaat uit zeven autonome republieken waar van oudsher veel moslims wonen. Prominente figuren in Dagestan, waarvan Machatsjkala de hoofdstad is, zijn uitgesproken in hun steun voor Palestina.

  In een reactie op de antisemitische daad schoof het Kremlin maandag de schuld van zich af. De bestorming was het gevolg van „invloed van buitenaf”, zei woordvoerder Dmitri Peskov volgens persbureau Reuters. Op sociale media zijn daders aangemoedigd om het vliegtuig te bestormen nadat ze beelden te zien kregen van de verwoesting in Gaza en het bericht dat er vluchtelingen uit Israël in Machatsjkala zouden landen. Sergej Melikov, leider van de republiek Dagestan, stelde zonder enig bewijs te leveren dat Oekraïne de bestorming had georkestreerd.

  Lees ook ‘Israëlische tanks maken opmars naar Gaza-Stad en blokkeren hoofdweg’ Leeslijst

  Sources


  Article information

  Author: Mr. Joseph Woods

  Last Updated: 1702784041

  Views: 776

  Rating: 4.7 / 5 (39 voted)

  Reviews: 83% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Mr. Joseph Woods

  Birthday: 1989-08-20

  Address: 543 Walton Row Apt. 723, Tammytown, MN 80565

  Phone: +4053047384295463

  Job: Astronomer

  Hobby: Running, Skiing, Playing Guitar, Bird Watching, Robotics, Amateur Radio, Metalworking

  Introduction: My name is Mr. Joseph Woods, I am a courageous, accessible, Precious, unswerving, radiant, priceless, unwavering person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.