header banner
Default

Na een antisemitische bestorming van het vliegveld in Machatsjkala stopt Rusland tijdelijk alle vliegtuigen uit Tel Aviv met landen in Machatsjkala


Table of Contents

    Vliegtuigen uit Tel Aviv zullen de komende tijd niet landen in de steden Machatsjkala en Mineralnyje Vody, meldt persbureau Reuters maandag op basis van de Russische luchtvaartautoriteit. In Machatsjkala bestormde een anti-Israëlische meute zondag het internationale vliegveld, op zoek naar de Israëliërs die net waren geland. De mannen droegen Palestijnse vlaggen en zouden antisemitische leuzen hebben geroepen. Twintig mensen raakten gewond, voor zover bekend geen Israëliërs, en zestig mensen zijn gearresteerd.

    Net als Machatsjkala ligt Mineralnyje Vody in de Noordelijke Kaukasus, die bestaat uit zeven autonome republieken waar van oudsher veel moslims wonen. Prominente figuren in Dagestan, waarvan Machatsjkala de hoofdstad is, zijn uitgesproken in hun steun voor Palestina.

    In een reactie op de antisemitische daad schoof het Kremlin maandag de schuld van zich af. De bestorming was het gevolg van „invloed van buitenaf”, zei woordvoerder Dmitri Peskov volgens persbureau Reuters. Op sociale media zijn daders aangemoedigd om het vliegtuig te bestormen nadat ze beelden te zien kregen van de verwoesting in Gaza en het bericht dat er vluchtelingen uit Israël in Machatsjkala zouden landen. Sergej Melikov, leider van de republiek Dagestan, stelde zonder enig bewijs te leveren dat Oekraïne de bestorming had georkestreerd.

    Lees ook ‘Israëlische tanks maken opmars naar Gaza-Stad en blokkeren hoofdweg’ Leeslijst

    Sources


    Article information

    Author: Mr. Joseph Woods

    Last Updated: 1702784041

    Views: 689

    Rating: 4.7 / 5 (39 voted)

    Reviews: 83% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Mr. Joseph Woods

    Birthday: 1989-08-20

    Address: 543 Walton Row Apt. 723, Tammytown, MN 80565

    Phone: +4053047384295463

    Job: Astronomer

    Hobby: Running, Skiing, Playing Guitar, Bird Watching, Robotics, Amateur Radio, Metalworking

    Introduction: My name is Mr. Joseph Woods, I am a courageous, accessible, Precious, unswerving, radiant, priceless, unwavering person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.