header banner
Default

Koin Bülteni: Bitcoin ETF Karmaşası Sahte Boğa Getirdi! Bitcoin Alternatifi Hangi Kripto Para Bu Söylentiden Etkilendi?


iShares spot Bitcoin ETF başvurusunun onaylandığı yönünde çıkan yanıltıcı haberler ile lider kripto para biriminde yaşanan sahte boğa, yatırımcıların yönünü Bitcoin alternatifi coinlere çevirdi.

Kripto para piyasaları haftaya hareketli başladı. iShares spot Bitcoin ETF başvurusunun onaylandığı yönünde çıkan yanıltıcı haberler, lider kripto para biriminde anlık sıçramaya yol açtı.

CoinTelegraph’tan yapılan bir paylaşımda, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun BlackRock’un spot Bitcoin başvurusunu onaylandığına yer verildi. Haberlerin ardından aniden yükselen Bitcoin, yüzde 10 civarında artarak Ağustos ayından bu yana en yüksek seviyesi olan 29 bin 900 dolara kadar arttı. 

BlackRock cephesinden gelen açıklama ile spot Bitcoin ETF başvurusunun onaylandığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığının anlaşılması üzerine Bitcoin’de düşüş gerçekleşti. 

Gerçeğin ortaya çıkmasının üzerine CoinTelegraph, hızlıca konuya ilişkin bir açıklama paylaştı. Açıklamada, “Blackrock Bitcoin ETF’i hakkında yanıltıcı bilgilerin yayılmasına neden olan tweet için özür dileriz. Şu anda bir iç soruşturma açılmıştır. Şeffaf bir şekilde yürütülecek ve sonuçları 3 saat içinde kamuoyuyla paylaşacağız.” ifadelerine yer verildi. 

Hatanın sebebi merakla beklenirken CoinGecko verilerine göre Bitcoin, bu yazı yazıldığı saat itibarıyla 28 bin 100 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin ETF başvurularının akıbetinin ne yönde olacağına dair spekülasyonlar kripto dünyasını hareketlendirse de beklemekten sıkılan veya Bitcoin madenciliğine ilgi duyan yatırımcılar, yeni projelere yöneliyor.

Kripto para yatırımcılarının radarına takılan Bitcoin alternatifi coinler arasında, topluluk odaklı Wall Street Memes ve BTC madenciliği çözümü sunan Bitcoin Minetrix ön plana çıkıyor.

Maliyetsiz BTC Madenciliği Yapmak Mümkün Mü?

VIDEO: Blackrock Bitcoin ETF'i Onaylanırsa Bunlar Olacak!
Emir Şahin

Spot Bitcoin ETF başvuruları gündemi meşgul etmeye devam ederken BTC madenciliği konusu da yeniden gündeme geliyor.

Bir zamanlar yalnızca bir dizüstü bilgisayar ile BTC madenciliği yapmak mümkün iken günümüzde pahalı donanımlar, yazılımlar ve soğutma sistemleri gibi giderler söz konusu oluyor.

Bitcoin Minetrix isimli proje, bu durumu ortadan kaldırmak için çaba sarf ediyor. Mobil ve masaüstü versiyonları ile hayata geçirilecek olan Bitcoin Minetrix, maliyetsiz BTC madenciliği yapmayı mümkün kılmak istiyor.

Ön satış etkinliği ile Bitcoin Minetrix token satın almak haricinde hiçbir masrafı olmayan platform, her kesimden kullanıcıya hitap etmeyi amaçlıyor.

Bitcoin Minetrix Neler Vadediyor?

VIDEO: BİTCOİNDE BOĞA MI GELDİ? YOKSA SENE SONU YÜKSELİŞİ Mİ? |Btc Analiz| Altcoin |
Expert Para

Staking ile bulut madenciliği birleştiren Bitcoin Minetrix, birkaç basit adımda BTC madenciliği yapma imkanı sunuyor. Bitcoin Minetrix platformunun madencilik mekanizması şu şekilde çalışıyor:

  • BTC madenciliği yapmak isteyen yatırımcılar, ön satış sayfası üzerinden Bitcoin Minetrix token satın alımı yapıyor.
  • BTCMTX tokenler, transfer edilemez ERC-20 tokenleri olan bulut madenciliği kredileri karşılığında stake ediliyor.
  • Bulut madenciliği kredileri, madencilik süresi boyunca yakılıyor.
  • Yakılan krediler karşılığında ortaya çıkan BTC’ler yatırımcının cüzdanına aktarılıyor.

Yatırımcılar, Bitcoin Minetrix token staking ve bulut madenciliği aracılığıyla zahmetsiz ve maliyetsiz bir şekilde BTC madenciliği yapma imkanı buluyor.

Bu ekosisteme erişim sağlayan Bitcoin Minetrix token, 20 aşamalı ön satış etkinliği ile yatırımcıların beğenisine sunuluyor. Mevcut aşamada 0,0111 dolardan alıcı bulan Bitcoin Minetrix token fiyatının son aşamaya gelindiğinde 0,0129 dolar olması planlanıyor.

Ön satış etkinliğinde şu ana kadar toplanan fonların 1,5 milyon doları aşmış olduğu gözlerden kaçmıyor. BTC madenciliğine ilgi duyan ancak teknik bilgisi veya pahalı donanımlara yatıracak birikimi olmayan yatırımcılar, Bitcoin Minetrix ön satışına ilgi gösteriyor.

Topluluk Odaklı Wall Street Memes Performansı İle Dikkat Çekiyor

VIDEO: 2024-2025 Bitcoin'e Neler Olacak (Halving ve Boğa Sezonu Beklentileri)
SharpEye Trading

Mayıs ayının sonunda başlayan ve indirimli fiyatlardan Wall Street Memes token satın almak isteyen yatırımcısıyla buluşan Wall Street Memes projesi, borsa listelenmelerindeki performansı ile de dikkat çekiyor.

Kısa sürede 25 milyon dolardan fazla fon toplamayı başaran projenin native tokeni WSM token, ilk olarak listelendiği OKX borsasının ardından LBank, ByBit, HTX, MEXC, BitMart ve Gate.io başta olmak üzere pek çok borsada alıcı buluyor.

OKX borsasında 0,020 dolardan listelenen Wall Street Memes token, CoinGecko verilerine göre mevcut fiyatıyla 0,03189 dolardan işlem görüyor. Piyasa hacmi 56 milyon dolara ulaşan tokenin gösterdiği başarının iki gerekçesi bulunuyor: Elon Musk ve 1 milyonu aşan topluluk.

Elon Musk Rüzgarı Wall Street Memes’e İvme Kazandırıyor

VIDEO: Bu Coin Boğada Uçacak! Hangi coine yatırım yapılmalı?
Coin Hunters

Sıradaki Dogecoin hangisi olacak yönünde spekülasyonlar arasında ünlü milyarder Elon Musk’ın Wall Street Memes projesinin X (Twitter) paylaşımlarına yanıt vermiş olması, kripto topluluğunu heyecanlandırıyor.

Musk’ın etkisiyle ön satışta hızlı ilerleyen Wall Street Memes token, borsa listelemelerinden sonra da yukarı yönlü performansını sürdürme konusunda yol katediyor. 

Projenin başarıya ulaşmasında arkasındaki takipçi kitlesi de etkili oluyor. Topluluk odaklı Wall Street Memes tokenin sosyal medya hesaplarında 1 milyondan fazla kişi bulunuyor. Kalabalık bir topluluk tarafından desteklenmesi sebebiyle WSM tokenin ralli yapma ihtimalinin mümkün olduğu düşünülüyor.

GameStop olayının tokenize hali olan WSM token, önde gelen borsa listelemeleri sonrasında sosyal medyanın gücüne inanan yatırımcılarını bekliyor.

Sorumluluk reddi:
Koin Bülteni, yukarıda bahsi geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir. Koin Bülteni, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını yapmalarını önermektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Sources


Article information

Author: Catherine Edwards

Last Updated: 1697810761

Views: 1219

Rating: 3.9 / 5 (98 voted)

Reviews: 99% of readers found this page helpful

Author information

Name: Catherine Edwards

Birthday: 1971-12-03

Address: 591 Rachel Estate Apt. 080, Stephaniebury, AL 65306

Phone: +4582710004084533

Job: Surveyor

Hobby: Traveling, Animation, Cycling, Video Editing, Backpacking, Lock Picking, Horseback Riding

Introduction: My name is Catherine Edwards, I am a brilliant, tenacious, unreserved, accomplished, esteemed, enterprising, dazzling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.