header banner
Default

Dagens overblik: Elselskabs salgsmetoder irriterer Forbrugerrådet


Flere får afslag på seniorpension. Højesteret afgør sager om beskatning på bitcoins. Og så har Nye Borgerlige ekskluderet endnu et medlem.

Soldater fra 11 lande har torsdag gennemført den største artilleriøvelse i Danmark i mere end 30 år.

Mens tungt skyts er blevet kørt i stilling i Sydvestjylland, så har TV 2s 'Operation X' afsløret, at ufine salgstricks er blevet kørt i stilling et helt andet sted. Og det er her dagens nyhedsoverblik starter.

Velkommen til.

'Operation X'-muldvarp lærte salgsmetoder hos elselskab, som giver Forbrugerrådet kvalme

VIDEO: Sales Training - The Best Remedy for Discounting
John Barrows

Kampen om kunderne er stor blandt landets elselskaber. Et af de selskaber, der klarer sig godt, er Velkommen, der fik flere end 40.000 nye kunder sidste år.

Men nu kan 'Operation X' afsløre, at elselskabets telefonsælgere har benyttet en række salgstricks, vildledninger og deciderede løgne i jagten på nye kunder.

Anja Philip, der er formand for Forbrugerrådet Tænk, kan på baggrund af skjulte optagelser fra elselskabet konstatere, at det er "decideret ulovligt, det der foregår". En udtalelse fra en salgsleder i virksomheden giver hende ligefrem kvalme, siger hun.

Markant flere får afslag på seniorpension

VIDEO: Skift elselskab og spar penge
Skifteldanmark

En stadig større del af de danskere, der søger om seniorpension, bliver afvist.

I ordningens første år, 2020, blev der tilkendt 93 seniorpensioner, hver gang 100 søgte. Sidste år var den såkaldte tilkendelsesandel faldet til 70, og særligt i slutningen af året fik mange et nej til at komme på pensionsordningen. Det viser tal fra Jobindsats.

En af dem, der har søgt om at komme på seniorpension uden succes, er 66-årige Svend Ellegaard. Hans læge har ellers vurderet, at han ikke kan passe et arbejde på grund af rygsmerter og depression.

To personer skal betale skat af fortjeneste på salg af bitcoins

VIDEO: Sammenlign min elpris med andre elpriser
Excel New Team

Højesteret har torsdag afgjort, at to personer skal betale skat af den fortjeneste, de har haft ved salg af kryptovalutaen bitcoins.

Den første sag drejer sig om en mand, som har købt bitcoins og fået bitcoins for at udvikle og stille software til rådighed for kryptovalutaen i perioden 2011 til 2015. Han solgte sine bitcoins med fortjeneste i 2017 og 2018.

Den anden sag drejer sig om en mand, som erhvervede sig bitcoins som vederlag for at stille serverkraft til rådighed for bitcoin-systemet og validere bitcoin-transaktioner i perioden 2011 til 2013. Det kaldes også mining. Han solgte nogle af sine bitcoins i 2018 med fortjeneste.

Højesteret slår fast, at der er handlet i spekulationsøjemed, og at vederlag kan anses som omsætning.

Hovedbestyrelsesmedlem ekskluderet fra Nye Borgerlige

VIDEO: Börskoll: Ränterusningen skrämmer
Dagens industri

Svend Pedersen, der har været en del af hovedbestyrelsen i Nye Borgerlige, er blevet ekskluderet fra partiet. Det sker efter en periode med stor uro og udskiftning i toppen af partiet.

Det er Nye Borgerliges leder, Pernille Vermund, der fortæller om eksklusionen til Ekstra Bladet. Tidligere er det blevet beskrevet, hvordan Svend Pedersen har skrevet opsigtsvækkende og "racistiske" kommentarer på sociale medier.

Svend Pedersen skriver i et længere opslag på Facebook, at han har det "fint" efter eksklusionen og er mere bekymret for Danmarks fremtid.

Projekt til 140.000 kroner førte til seks sms'er

VIDEO: Expert Tips For Consumers Navigating Higher Prices For Everyday Goods
KCAL News

Seks cykelstier ind mod Aarhus er denne vinter blevet udstyret med 40 sensorer, der kan måle asfaltens temperatur. Ideen er, at cyklister kan tilmelde sig en sms-service, hvor de på kolde vinterdage kan få svar på, om cykelstien er god at køre på.

- Du behøver altså ikke længere overveje, om vejret tvinger dig til at lade cyklen stå – den overvejelse kan du overlade til os, skriver kommunen om projektet på sin hjemmeside.

Projektet har i alt kostet 138.784,75 kroner og været i gang siden december. I dag har 1061 borgere tilmeldt sig sms-servicen, og der er blevet udsendt i alt seks sms'er.

Sources


Article information

Author: Robert Flynn

Last Updated: 1699372682

Views: 862

Rating: 4.9 / 5 (46 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Robert Flynn

Birthday: 1977-12-30

Address: 72030 Long Meadow, Angelaland, MN 05321

Phone: +4409206326589833

Job: Article Writer

Hobby: Swimming, Writing, Tennis, Backpacking, Hiking, Photography, Scuba Diving

Introduction: My name is Robert Flynn, I am a expert, dazzling, artistic, strong-willed, capable, enterprising, brilliant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.