header banner
Default

BLOX | Nuus: Dit is hoe handelaars 70 miljoen euro verloor het as gevolg van nep-Bitcoin-nuus


We hadden er allemaal zo’n ontzettend zin in: een goedgekeurde ETF. Gistermiddag bracht Cointelegraph als eerste (en later bleek, als enige) het nieuws dat de SEC de ETF-aanvraag van notabene BlackRock zou hebben goedgekeurd. Later bleek dit fake news te zijn.

Bitcoin koers laat raket zien

VIDEO: He Stole $3.4 BILLION - But Made One Mistake
Crumb

De grafiek hieronder laat de Bitcoin koers van de afgelopen 24 uur zien. Een enorme raket van ongeveer 8% presenteerde zich vlak na 15:00 uur. Velen liepen al naar hun manager toe om ontslag te nemen en te zeggen dat ze de cup-a-soup van een uur mochten houden (geen bron).

Als Bitcoin zo hard stijgt, dan kan je veel geld verdienen door met derivaten te spelen. Je kan een long openen om te gokken op een verdere koersstijging, of zelfs een zogenaamde short, dan gok je op een daling.

Er zijn partijen die dit soort diensten aanbieden tegen een marge van soms wel x50! Dat betekent dat als je 1 Bitcoin inzet op een stijging, je 50 Bitcoin kan winnen. Dit betekent ook dat je je inleg met factor 50 sneller kwijt kan raken.

70 miljoen euro verloren met Bitcoin

VIDEO: The Fake Genius: a $30 BILLION Fraud.
James Jani

Dat is precies wat er gisteren is gebeurd. Investeerders (gokkers is misschien een beter woord) hebben door die piek ongeveer 74 miljoen dollar (70 miljoen euro) aan Bitcoinderivaten verloren. Vooral op Binance, Bybit en OKX waren de verliezen voor deze gokkers groot. Veel derivatenposities werden gedwongen gesloten, dit wordt een liquidatie genoemd.

liquidaties op de bitcoin markt

Na de rally en de scherpe daling blijkt uit gegevens van Coinalyze dat shortposities van 56,6 miljoen UDS werden geliquideerd.

Tegelijkertijd werden voor 18,4 miljoen USD aan longposities gesloten. Een groot deel van de shortposities, ongeveer 51 miljoen dollar, was afkomstig van eeuwigdurende futures aangeboden door beurzen als OKX, Binance en ByBit.

Het is zuur als je door nepnieuws zoveel geld verliest. Maar ergens op een tropisch eiland lacht iemand de ballen uit zijn broek omdat hij of zij juist ontzettend veel geld heeft verdiend door dit nepnieuws de wereld in te slingeren.

Wat hebben we hier van kunnen leren? Een goedkeuring van een Bitcoin ETF is nog niet ingeprijsd, de volatiele tijden zijn nog lang niet voorbij.

Sources


Article information

Author: Katelyn Tyler

Last Updated: 1697946121

Views: 925

Rating: 4.9 / 5 (35 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Katelyn Tyler

Birthday: 1994-12-31

Address: 3612 Sherri Corners Apt. 701, Port Seanberg, ND 26221

Phone: +4689771173416407

Job: Computer Programmer

Hobby: Golf, Playing Piano, Chess, Gardening, Baking, Dancing, Poker

Introduction: My name is Katelyn Tyler, I am a transparent, treasured, bold, Gifted, rich, receptive, skilled person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.